Tippagina

Tip voor het plaatsen van de ogen: gebruik voor het inzetten van de glazen berenogen flosgaren. Dit is heel erg sterk en breekt (bijna) nooit.

Fleurig gekleurd!

Deze roze katoenen kantjes waren eerst spierwit maar met wat Dylon textielverf hebben ze een mooi kleurtje gekregen. Neem een oude soepkom of grote mok. Strooi er wat Dylon textielverf in plus zout. Kook ondertussen water. Giet het hete water in de kom en doe de kantjes erin. Goed roeren en zo nu en dan er even uithalen om te kijken of de kleur al goed is. Als de kleur mooi genoeg is haal de kantjes eruit en spoel ze goed na met heet water. Dylon textielverf is verkrijgbaar bij drogisterijen of hobbyzaken.

Gehaakt tasje

Neem dun haakgaren en een haakpen. Haak een aantal lossen, zoveel als nodig zijn voor de breedte van het tasje. Haak dan zoveel rijen stokjes tot de lengte van het haakwerk zo lang is dat het tot halverwege dubbelgevouwen kan worden en dat er dan ook nog genoeg over is voor de klep van de tas. Maak een hengsel aan de tas door een lint achter door de tas te halen en knoop het lint vast in de binnenkant van de tas. Naai er nog wat kleurige kraaltjes, kleine knoopjes of roosjes op en klaar is het tasje! Het tasje op de foto is gemaakt van haakkatoen wat verschillende kleuren heeft.

Minispeldenkussentje

Leg de hartdelen op de stof. Het hele hartdeel uit 1 kleur en de twee helften van de voorkant uit 2 andere restjes stof.(Let erop dat je een half hart andersom op de stof legt) Neem een stukje katoenkant en speld het tussen de twee halve hartdelen. Zodat het aan de goede kant er als op de foto uit gaat zien. Naai dan de twee helften op elkaar. Leg dan de twee aan elkaar genaaide delen en het hele hart op elkaar. Vergeet niet de vulopening open te laten. Keer het hart om en vul het op met bijvoorbeeld fiberfill of een restje katoenvulsel of wol. Naai de vulopening dan dicht met kleine steekjes. Naai er nog wat oude knoopjes op of andere leukigheden.